onsdag 30 mars 2016

Har vi ISIS på våra gator och torg?


Så hårt vill jag inte ta i, men det finns starka krafter och dom visar det helt öppet, skulle inte Mona Sahlin samtala med dessa?

I Gävle försöker man sprida tolkningen som heter salafism och är den dominerande delen av islam i Saudiarabien. Bland annat ser sig IS och Al Qaida som salafister.

Man vill uppnå strikta regler där samhället ska styras av religiösa ledare och inte genom demokrati.
Sharialagar ska vara grunden för rättssystemet.

Det som står i de heliga skrifterna ska inte kunna tolkas om utan följas bokstavligt utan att ifrågasättas. Därigenom kallas salafister ofta för bokstavstroende.

Wahhabismen som är grunden för Saudiarabiens religiösa inriktning ses som en del av salafismen.
Kvinnors roll i det salafistiska samhället är starkt begränsad. Enligt Mohammad Fazlhashemi får de varken arbeta eller utbilda sig och om de ska lämna hemmet krävs manligt sällskap.

– De har den totala omyndighetsförklaringen av kvinnor, säger han och poängterar att det skiljer sig mycket från de andra grenarna inom islam.

Feminister, vänsterpartister och även vissa miljöpartister ser ingen fara i det som händer, utan kallar alla som protesterar mot den här typen av utveckling för rasister, fascister och även nazister, men som gråsosse så ser jag problemen utan att vara något av det de nämner, jag ser en skärmande utveckling av fanatiker och där dessa fanatiker får en gruppkram av ovan nämnda partikamrater..

Jag anser inte vi ska ha extremgrupperingar i det här landet som kan hota demokrati och vår välfärd.

Kjell Böhlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar